Like
Fodterapi

Keep it simple!

Af: statsaut. fod- og fysioterapeut Michaela Søllingvraa

Jeg har her i januar måned haft fornøjelsen af at undervise omkring 60 af mine dejlige fodterapeutkolleger. Kurset handlede om genoptræning af fodens fine og vigtige buer, som vi hos mange af vores patienter ser kollapser af forskellige årsager.

En af mine helt store kæpheste, og et princip som jeg hylder både som fys- og fodterapeut, er princippet om, at holde tingene så enkle som mulige. Jeg har en grundlæggende tro på , at det simple tjener alle bedst og gør det meget nemmere at bevare motivationen.

Der kommer hele tiden nye ideer og mode-træningskoncepter til og for nogen mennesker er dét vigtigt for, at de kan bevare lysten til at træne – sådan er det bare. Men uden, at jeg vil gå ind i en diskussion om hvorvidt noget er mere rigtigt end andet – også når det kommer til fødder –  så må jeg bare erkende, at i al min higen og søgen efter nye spændende ideer og øvelser til træning, så vender jeg alligevel gang på gang tilbage til gode gamle Helle Gotved, som i den grad har været en pioner indenfor gymnastik og bevægelse – også når det handler om fødder. Hun kan sige tingene præcis som de er, og med en finurlighed, som man må trække på smilebåndet af, klog kvinde det var hun. Helle Gotved arbejdede ikke med mode-koncepter, men med en tidsløs undervisning i at fungere som menneske både i arbejde og hvile. Og hendes teori bygger på en erkendelse af hvilke konkrete og uforanderlige forhold, der er de givne menneskelige betingelser.

Når det kommer til træning af fødder siger hun i bogen ”Ha´det bedre med fødderne” – og mere enkelt kan jo det i grunde ikke udtrykkes:

  • Det krogede skal strækkes ud
  • Det svage skal trænes op
  • Det forkortede skal forlænges
  • Det skæve skal have ændret retning
  • Det klemte skal have bedre plads

Rigtig god fod-træning

Du kan følge mig på Facebook under siden “Fodterapi DK” og læse meget mere om sundhed og træning.

Kærlig hilsen Michaela

Related Posts