Find dig ikke i fodsmerter

– find en fodterapeut
Image

Hjertet bag

Min autorisation er din garanti for professionel behandling.

”Som statsaut. fod- og fysioterapeut har jeg stor viden om menneskets anatomi og fysiologi og om de biomekaniske forhold, som skaber en velfungerende krop. Mit speciale er naturligvis foden, som er kroppens vigtige fundament. Jeg har stor indsigt i hvordan kroniske sygdomme, som fx diabetes, gigt og psoriasis påvirker fodens hud, negle, led, og muskler - ja hele fodens funktionsniveau. Det er ingen hemmelighed at fysisk aktivitet er meget vigtig for vores sundhed, og for at du kan forblive aktiv hele livet igennem, skal fundamentet være i orden og det hele starter nede i fødderne. De fleste mennesker som opsøger en fod- eller fysioterapeut kommer fordi de har smerter, derfor har jeg stor interesse i behandling af forskellige smerteproblematikker, og jeg vil gøre mit bedste for at hjælpe dig videre i livet"

Michaela Søllingvraa

22 59 49 40

Min autorisation

er din garanti for professionel behandling

FOD- & FYSIOTERAPI

– Hvad kan jeg hjælpe dig med?

Statsaut. fod-  og fysioterapeuter er professionelle behandlere og en del af det etablerede danske sundhedsvæsen. Med faglig omsorg og respekt forebygger jeg fodproblemer og behandler også når skaden er sket. Har du smerter, når du dyrker sport eller på anden måde er fysisk aktiv, vil jeg kunne hjælpe dig videre. Døjer du med hård hud, fortykkede negle, fejlstillinger eller andre problemstillinger relateret til dine fødder, kan jeg vejlede dig i hvordan du aflaste og behandler problemerne. Fod og fysioterapeuter vejleder desuden i korrekt fodtøj, alm. daglig fodpleje og genoptrænende fodøvelser. Jeg scanner og analyserer gerne dine fødder og undersøger om du evt. vil have gavn af et individuelt fremstillet fodindlæg. Din fod er fundamentet for resten af din krop, derfor er min vigtigste og fornemste opgave, at hjælpe dig med at holde dine fødder sunde og smertefrie, så du kan forblive aktiv hele livet.
Fodbehandling er ikke kun for syge mennesker og gamle damer med blåt hår, fodterapi er for ALLE - børn, unge og gamle, som vil deres fødder og krop det bedste.
Image
fodbehandling
Image
kompliceret fodbehandling
Image
delbehandling
Image
bøjlebehandling
Image
årsstatus
Image
indlæg

Book en tid på:

22 59 49 40

Pas godt på dine fødder

Som diabetiker skal du sørge for kontakt til en statsaut. fodterapeut

Diabetiker og fodterapi

Det er vigtigt at gå til fodterapeut

For at undgå diabetiske senkomplikationer som fx fodsår, skal du passer rigtig godt på dine fødder. En vigtig del af forebyggelsen er regelmæssig kontakt til en statsautoriseret fodterapeut. Behandlingen består i løbende kontrol af sanser og kredsløbet i dine fødderne, regelmæssig fodpleje og god vejledning. Det anbefales, at du som diabetiker én gang om året besøger din statsaut. fodterapeut og får lavet en fodstatus. Undersøgelsen omfatter en neurologisk undersøgelse, en vurdering af dit kredsløb, led bevægelighed, muskelkraft, gangafvikling, fejlstillinger og smertevurdering. Alle diabetikere har ret til en årlig fodstatus/risikovurdering med 50 % tilskud fra den offentlige sygesikring. Din fodstatus skal udføres af en fodterapeut. Tilskud kan kun opnås hos en statsautoriseret fodterapeut, som har indgået aftale med regionen om ydernummer. Du kan læse mere om diabetes og fodstatus her.
Hvis du vil vide mere om diabetes og fodterapi, har diabetesforeningen meget mere information på deres hjemmeside her.

Kontakt mig i dag og bestil tid til fodbehandling eller fodstatus
22 59 49 40

Gigt og fodterapi

Gigt kan give fodproblemer

Har du problemer med artrose (slidgigt), leddegigt eller psoriasisgigt, kan fødderne også bliver påvirket af din sygdom. Gigt kan give smerter og nedsat bevægelighed i foden. Forandringerne sker i dine led, så fødderne kommer ud af balance. Der kan opstå smertefulde fejlstillinger, dannes knyster og gigtknuder. Det kan medføre hård hud, ligtorne og negle, der enten fortykker eller bliver nedgroede. På grund af medicinering kan du også have større infektionsrisiko. Svær gigt medfører gerne nedsat funktionsevne, som yderligere gør det vanskeligt eller umuligt for dig at nå ned og pleje dine fødder. Er dine fødder gigtramte og har du smerter, kan regelmæssig fodpleje, specialindlæg eller aflastninger måske hjælpe dig til at få det bedre. Du kan få tilskud til behandlingen gennem din læge. Du kan læse mere om tilskud her.
Hvis du vil læse mere om gigt og fodterapi kan du finde meget mere information på gigtforeningens hjemmeside.
FOD- & FYSIOTERAPI i Ribe giver dig vejledning og hjælper dig med at forebygge og pleje dine fødder.

Ring til mig hvis du har brug for vejledning om gigt i dine fødder.
22 59 49 40

Smerter i knæ, hofte eller ryg

Skyldes måske en fejlstilling i dine fødder

Individuelt fremstillede indlæg

Fejlstillinger kan give smerte og overbelastning

Smerter i knæ, hofte, ryg kan skyldes en fejlstilling i dine fødder. Heldigvis kan fejlstillinger i nogen tilfælde afhjælpes effektivt med et individuelt fremstillet indlæg.
Som statsaut. fod- og fysioterapeut er jeg uddannet i at undersøge og analysere dine fødder for fejlstillinger, og i at fremstille korrigerende specialindlæg, som kan afhjælpe problemet. Fejlstillinger, som platfod, nedsunken forfod eller hammertæer kan give fodsmerter og være årsag til, at du vil have glæde af et indlæg.
Jeg fremstiller også støttende og aflastende indlæg til meget sårbare fødder, hvor der er risiko for sårdannelse. Har du nedsat følesans (neuropati), nedsat blodforsyning (åreforkalkning) eller manglende fedtvæv (aldersrelateret fedtvævsatrofi) i fodsålen er dine fødder særlig udsatte. Ved overvægt kan et indlæg i nogen tilfælde også være en god løsning på dine fodsmerter. Læs mere om indlæg og hvordan de kan hjælpe dig